.

.

.

Tak které si vyberete

.

.

.

Nabídku těstovin budeme postupně rozšiřovat o ovocné, zeleninové, vlákninové a čerstvé. Opět bez lepku, opět bez kukuřičné mouky a samozřejmě s plnou chutí.

Bezlepkové těstoviny - bez levné kukuřičné mouky

Elice bezlepkové, bez kukuřičné mouky
Elice bezlepkové, bez kukuřičné mouky
Tagliatelle bezlepkové, bez kukuřičné mouky
Tagliatelle bezlepkové, bez kukuřičné mouky
Rigatoni bezlepkové, bez kukuřičné mouky
Rigatoni bezlepkové, bez kukuřičné mouky
Fusilli bezlepkové, bez kukuřičné mouky
Fusilli bezlepkové, bez kukuřičné mouky

Nízkobílkovinné těstoviny

Elice nízkobílkovinné, bez kukuřičné mouky
Elice nízkobílkovinné, bez kukuřičné mouky
Tagliatelle nízkobílkovinné, bez kukuřičné mouky
Tagliatelle nízkobílkovinné, bez kukuřičné mouky
Rigatoni nízkobílkovinné, bez kukuřičné mouky
Rigatoni nízkobílkovinné, bez kukuřičné mouky
Fusilli nízkobílkovinné, bez kukuřičné mouky
Fusilli nízkobílkovinné, bez kukuřičné mouky

Namísto klasické tvrdé pšeničné a kukuřičné mouky používáme bezlepkové směsi a mouku z cizrny, čočky, hrachu, pohanky a dalších. Využíváme výhradně české suroviny.



Výroba a specifikace






Na výrobu těstovin využíváme pouze vysoce kvalitní české suroviny.

Fáze výroby:

1) hnětení: oproti klasickým těstovinám měníme termodynamické podmínky zvýšením tlaku a teploty

2) vytlačování: speciální mechanika v podobě vytlačovacího šneku, která umožňuje pracovat s vyšším tlakem a teplotou bez přidané páry, želatinuje škrob přirozeně obsažený v bezlepkových moukách

3) sušení: technologie pomalého sušení při nízkých teplotách pro zachování maxima výživových hodnot



Bezlepkové těstoviny - bez levné kukuřičné mouky

Bezlepkové těstoviny jsou výbornou alternativou ke klasickým pšeničným těstovinám. Jsou lehce stravitelné, mají nízký obsah tuku a nezatěžují organismus. Mohou se využívat jako hlavní jídlo, příloha k masu či zelenině, nebo na přípravu různých těstovinových variací. Vybírat lze z různých tvarů, mají výbornou chuť i vůni.

Návod k přípravě: Těstoviny vložíme do vroucí vody (na 100g těstovin 1 litr vody), dle chuti lehce osolíme. Vaříme 6 - 8 minut a často mícháme. Po uvaření slijeme vodu, těstoviny propláchneme a podáváme dle chuti.

Složení: Kukuřičný a bramborový škrob, modifikovaný kukuřičný a bramborový škrob, rýžová mouka, cukr, kurkuma, mono a diglyceridy mastných kyselin. Neobsahují alergeny. Potraviny vhodné pro osoby se speciálními výživovými potřebami, jako jsou diabetici, osoby s nesnášenlivostí lepku, ale jsou vhodná i pro vegetariány a vegany. Těstoviny jsou vhodné pro dietní režim.

Výživové údaje na 100g výrobku: Energetická hodnota 1510 KJ (356 kcal), sacharidy 87,4g z toho cukry 3,3g, bílkoviny 1g, tuky 0,2g z toho nasycené mastné kyseliny 0,2g, sůl 0,2g, Lepek v dávce určené ke spotřebě < 20mg/kg.

Nízkobílkovinné těstoviny 

Návod k přípravě: Těstoviny vložíme do vroucí vody (na 100g těstovin 1 litr vody). Vaříme 6 - 8 min. a často mícháme. Po uvaření slijeme vodu, těstoviny podáváme dle chuti.

SLOŽENÍ: Pšeničný škrob, bramborový škrob, pšeničný škrob bobtnavý, voda, kurkuma, mono a diglyceridy mastných kyselin. Neobsahují alergeny.

Výživové údaje na 100g výrobku: Energetická hodnota 1490 KJ (354 kcal) / 100g, tuky 0,24 z toho nasycené mastné kyseliny 0,04g, sacharidy 86,6g z toho cukry 0,4g, vláknina 0,7g, bílkoviny max. 0,44g, sůl 0,01g, minerální látky 0, fenylalanin max. 20mg

Těstoviny vhodné pro fenylketonurii a pro lidi s problémy jater a ledvin.